Marknad hos assistansföretaget

I lördags var det marknad hos assistansföretaget Särnmarks i Visby. Vobis var inbjudet att visa sina produkter som jag naturligtvis genast tackade ja till. Det blev en bra dag med trevliga och duktiga ”medutställare” även om det kom alltför få besökande allmänhet. Var ni alla på Slite Marknad eller stora hundutställningen?  Här är alltid så många aktiviteter att vi får slåss om själarna!

Bland de andra utställarna fanns ett företag som ordnade resor till Mallorca där man kan utöva olika friluftsaktiviteter anpassade för funktionshindrade. Terrängkörningen i bergen med specialbyggda fyrhjulingar fastnade jag för, vilken fantastisk upplevelse det måste vara! Mallorcas berg är nog vackrast i världen.

Bland produkterna jag tagit med var det särskilt Pipinettepottan för kvinnor och Uribag för män som väckte stort intresse! Pipinette har ju blivit en klassiker som många känner till nu men Uribag för män hade man inte sett förut. Det ser ut som de gamla filmburkarna, en liten burk att ha med i fickan. Vid behov öppnar man burken och trycker ut en gummiblåsa i ena änden. Det blir som en urinflaska och efter användning sätter man på det tättslutande locket. Efter att man tömt flaskan trycker man bara in blåsan i burken och lägger tillbaka den i fickan. Burken finns också i en modell för kvinnor men är då lite större. En av utställarna såg att det kunde vara en utmärkt hjälp för den med barn som blir kissnödiga i alla olämpliga situationer man kan tänka sig. För den som sitter i rullstol är den enkel att använda inne på toa – utan att behöva flytta över till allmänna toaletter, vilket inte alltid är så trevligt. Tillfällen då man behöver en Uribag är många och alla kan se tillfällen då den kan vara guld värd.

För män

För kvinnor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: