Kylan slår till – även på Gotland

Kallt, kallt. Både ute och inne. Men man tackar för att kylan kom så sent i år så det kan rimligtvis inte bli så långvarigt. Katten vägrar gå ut, t o m hunden, som annars gärna skulle vilja vara ute dygnet runt, visar lite tveksamhet över att stanna ute efter en snabb kissrunda.
Men det är gosigt att sitta inomhus med brasa, levande ljus och stor kanna varmt te.
En värmande soppa är utmärkt mat dessa dagar. En buljongtärning, grönsaker, lite pasta i någon mindre form eller sönderbruten, och vips så har man en värmande, mättande soppa – med väldigt lite kalorier dessutom. Som inbiten Viktväktare har man alltid sånt i åtanke. Då kan man unna sig en riktigt smaskig macka till soppan, gott bröd, ost och grönsaker. Strimlade torkade tomater är den senaste flugan hos mig, salt och god smak som sätter sprätt på den tråkigaste macka, t o m på riskaka.
Jag ska ju inte klaga på kylan som har en butik fylld med saker för att klara kylan. Produkter med elektrisk uppvärmning eller för att värma i micron, värmande ull med angora, Back on Track, handvärmare med saltlösning eller engångs. Och de otroligt varma och sköna ullsakerna från Grazalema i Spanien. Plädar, ponchos, sjalar och halsdukar. Påfyllning av lagret kommer strax hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: