Krycka på hjul – kan det fungera?

God fortsättning! Nu har vi nått fram till Trettondagshelgen som blev flera dagar lång. Det blev lite plåster på såren efter en julhelg med nästan bara vardagar.

Nyår firades med goda vänner med massor av god mat – men inget fyrverkeri! Så skönt det var att inte behöva oroa sig över att hunden skulle bli skotträdd. Hon är fyra år och har inte varit det hittills men alla hundar kan bli skotträdda när som helst i livet. Efter två hundar efter varandra som var extremt skotträdda så ser man inte fram emot ”smällarhelgerna”. Därför är initiativet ICA Maxi tagit – att inte sälja några fyrverkerier alls – något man hoppas ska sprida sig så att det kanske blir mindre vanligt att alla ska ha fyrverkerier.

Istället hade vi ljuslyktor i tunt papper med en liten brännare under som fick dom att segla iväg upp i den svarta himlen. Så vackert – och alldeles tyst! Det ska bli ersättare för fyrverkerier i fortsättningen. Tack Susanne för det fina initiativet!

Efter snart två års försök med öppet på lördagarna så har jag nu tagit beslutet – Vobis i Visby kommer att ha stängt på lördagarna. Det ska bli skönt att slippa köra in till Visby på lördagarna och få två dagar i veckan ledigt. Det var länge sedan. Att köra så långt för så få timmar blev alltför dyrbart. Måndag till och med fredag är öppet som vanligt 11 – 18.

Något nytt i butiken är Rollermate. En krycka på hjul. Visst låter det märkligt och jag trodde inte på det alls. Men när jag fick hem en demo och kunde prova den så visade det sig vara en väldigt bra uppfinning. Man går helt normalt, inget stötigt som med vanlig krycka. Ja man måste prova för att förstå. Sedan är det ju inte illa att man bara kan luta den mot vad som helt och den står kvar utan att slamrande åka i golvet som vanliga kryckor! Den har t o m en liten väska och en krok att hänga kassen på. Introduktionspriset är 1995 kr (ordinarie 2300 kr)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: