Ull till Australien

Vobis har fått en beställning till andra sidan jorden, till Australien. Och det är inte första gången. Undrar hur dom har det med hjälpmedel där borta. Kul att dom fastnar för våra saker. Tror inte dom kommer ångra sig.

Lustigt är att dom också har beställt ullplädar! Australien med alla sina får! Kanske har dom inte de där riktigt fina kvaliteterna som ger plädar, sjalar och halsdukar mjuka och lena som om de vore av ny och otvättad akryl.

Det är så Grazalemaplädarna är. Alldeles sagolikt mjuka och varma. Dom importeras från den lilla fabriken i Grazalema uppe i de sydspanska bergen.

Den randiga pläden i naturfärger är den traditionella från trakten. De har så vackra fransar för när varpen är randig blir fransen det också – och så en liten tovning längst ut i toppen som pricken över i.

Allra mjukaste kvaliteten har de fiskbensmönstrade. Mönstret finns i flera olika färger men varpen och fransen är alltid naturvit. Mycket vackert och så oändligt mjukt och varmt! Det är såna de har beställt till Australien!

De olika plädkvaliteterna gör man också ponchos av. Kraftigaste kvaliteten har en ryttarponcho – tänk er den på ryttaren som sitter på en ståtlig Andalusierhäst och rider ut i markerna, övernattar med sadeln som huvudkudde och ponchon över sig….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: