Kylvästar, kylhattar, kylbäddar – svalkar i värmeböljan

Varje dag under värmeböljan kommer rapporter om att gamla och sjuka människor lider av värmen och man har ingen lindring att ge.

Men snälla nån´- det finns ju både västar, hattar och släta bäddar som svalkar! Västarna har funnits länge på marknaden och används allmänt av MS-patienter så den måste ju vara kända inom vården. Hattarna togs fram till OS i Athen till svenska idrottarna. Och det är ju också ett tag sedan så den borde också vara känd.

Bädden består av platta kylelement i ett tunt överdrag. Om det är för hårt att lägga en patient på kan man lägga den över bröstet eller armar/ben.

Kylelementen är hårda plattor som tar värme från kroppen när de smälter av kroppsvärmen. När elementen smält helt lägger man dom plant och de laddas igen i rumstemperatur eller om man vill påskynda processen kan de också läggas i kylen. Effekten är svalkande och inte alls otäckt kylande.

Låt inte människor lida i onödan av värmen! TST kylvästar, hattar och bäddar är ett fantastiskt bra funktionsmaterial. Och man behöver ju inte vara gammal eller sjuk för att ha glädje av en svalkande väst eller hatt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: