Snö på Gotland – 5 maj! Våren, vart tog du vägen?

Det har varit en tung och svår vinter för alla. Gång på gång så tror man att nu är det över, nu kommer våren, nu kommer värmen, nu är det över. Sedan kommer en sån här dag med tätt snöfall, man tror inte sina ögon!

Jag flyttade till Gotland delvis för att få ett lite lättsammare klimat än det mer bistra i södra Norrland. Det här hade jag inte väntat mig här. 1868 (om jag inte minns fel från historielektionerna) frös vårsådden bort och isen låg kvar vid midsommar i södra Norrland. Och det blev aldrig någon sommar för i juli kom frosten tillbaka och det blev vinter igen. Undrar hur det var på Gotland då? Någon som vet? Fullt så illa har det ju inte varit under min livstid men långa tunga vintrar är ju inte något ovanligt där uppe.

Så nu skulle jag flytta till zon 1, korta och varma vintrar, mycket sol, vacker vår och lång sommar, och så en varm och vacker höst. Ni vet hur det blev i år…..

Nog om snön – nu ska vi tänka positivt och ta fram sandaler och shorts! Just nu pågår planering och inköp inför sommaren i Vobisbutiken. Det kommer bli en hel del somrigt, träningsgrejer, strumpor, spel för stranden, hängmattor, baddräkter och badskor och mycket mera.

Vi säljer också en baddräkt som är heltäckande, Burqini. Snygg design i några olika modeller. Finns också i barnstorlek. För alla som vill simma och bada på strand och pool med baddräkt som har både långa ben och ärmar. Utmärkt också för den som har känslig hud eller hudförändringar och måste undvika solstrålningen. Burqinis är tillverkade i ett material som har mycket hög solskyddsfaktor, UPF 50+. Bilder finns på Vobis hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: