Alltid rätt tid att börja träna

Träning av kroppen är lika viktigt i alla lägen. När du är ung och frisk, träna för att hålla dig ung och frisk länge. När du är lite äldre, träna för att uppehålla styrka, balans och smidighet i hela kroppen. När du har drabbats av något som nedsatt din kropps funktioner, träna dig tillbaka eller träna för att underhålla den styrka som finns kvar. 

Det låter enkelt men kräver mycket av beslutsamhet, psykisk styrka och uthållighet. Det finns en del knep att ta till för att göra det lite lättare för sig. Man kan alltid skaffa sig hund vilket gör att inga undanflykter finns, det är bara att gå iväg. Motigt och tungt ibland men starkt vanebildande, det dröjer inte länge innan man slutar bry sig om otrevligt väder, tidiga mornar, mörker och kyla.

Inte alla kan ha möjlighet att skaffa hund så man får titta på andra möjligheter också. En möjlighet är

att skaffa sig bra grejer att träna med som är så trevliga att man gärna tar sig ett pass. En handtränare som blivit populär är kulbollen. Det är en mjuk boll med kulor inuti, känns både härlig och läskig och något man gärna tränar med, kanske framför TV:n.

Fotvippan som man tränar vristen med är också något man kan träna på framför TV:n.

Den luftfyllda kildynan ger en rolig balansakt när man sätter sig på den. Använd den på din arbetsstol och du tränar mag- och ryggmuskler utan att tänka på det efter en tid. Finns även i mindre barnstorlek – nyttig träning även för barn.

Den runda balansplattan kan också användas framför TV:n men ett tips kan vara att ha den i badrummet framför handfatet – träna varje gång du tvättar händerna eller borstar tänder.

Träna med färggranna band i elastisk plast, dragapparat du lätt hänger över dörren, gör pilatesövningar på stor härlig boll, träna handlederna med den roliga gyrobollen och mycket, mycket mer….

Vattenträning är bra för alla, rörelser utan belastning ger smidighet och styrka. Vobis har en hel del för att göra vattenjympan både trevlig och effektiv. Baddräkter i snygga modeller designade just för vattenjympa och i material som håller även i varmt klorvatten. Du kan välja på flera olika färger och modeller. Flytbälten, tyngdmanschetter för vatten osv.

Kom in till den nya Vobisbutiken i Visby och prova ut något för din träning, något du tycker är så roligt att du faktiskt kommer att träna. En nyttig men tråkig boll i byrålådan gör inte mycket nytta….

Annonser

3 svar to “Alltid rätt tid att börja träna”

 1. Ingrid Says:

  Hej,

  och tack för en trevlig demonstration på Rondo i Klintehamn idag!

  Jag tog ett foto av dig och har lagt ut det i min blogg. Det blev lite hastigt uppbrott, för maken stod och väntade på mig, så jag hann inte fråga dig om det var ok.

  Hör av dig om du inte vill ha bilden med så plockar jag bort den.

  Hälsningar Ingrid

  • vobisgotland Says:

   Tack för att jag fick komma till er trevliga träff! Synd att det blev så kort tid men välkommen till butiken på upptäcktsfärd bland alla saker!
   Självklart vill jag ha bilden med! Jätteroligt att du fotograferade och skriver om det i din blogg!

 2. 2010 in review « Vobis Gotland's Blog Says:

  […] The busiest day of the year was April 24th with 23 views. The most popular post that day was Alltid rätt tid att börja träna. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: