Konsten att öppna ett mjölkpaket

supertopDet kan vara svårt att öppna ett mjölkpaket oavsett om du har starka nypor eller inte. I förra veckan hade Ingrid Thunegard skrivit ett inlägg på Gotlands Folkblads ledarsida i denna fråga under titeln Arlas idiotiska mjölkdesign”. Det är nog inte Arla som designar paketen utan dom köper  in från Tetra Pak eller annan tillverkare och försöker hitta det som är bäst. Men det finns inga bra mjölkförpackningar på marknaden – det är den bittra sanningen. När man skall tillgodose alla krav på en förpackning så blir det i slutänden konsumenten som drar kortaste strået. Det kanske är någonstans där som tillverkare och utvecklare borde börja tänka annorlunda? Det kanske är kraven från t ex handeln som man får sänka lite till konsumentens fördel?

Men i väntan på denna förändring så finns det faktiskt en hel del hjälpmedel för att enkelt öppna förpackningar. Vobis Livskvalitet Gotland säljer så många olika öppnare av burkar, flaskor och tetror i alla varianter att det fyllde ett helt skyltfönster när jag plockade ihop dom i höstas!

Till mjölkpaket i formatet tetra-brik som bl a Arla använder finns en utmärkt liten grej som heter Supertop. Det är en plastgrej med två vassa spetsar som du bara sätter över paketet och trycker till och vips så har du öppnat paketet och även fått en hällpip du kan stänga till när du sätter paketet i kylen! Ingrid Thunegards man hade köpt en sådan i Slite och det var nog hos Vobis Livskvalitet Gotland.

Nu kommer Arla med paket som har en skruvkork på vissa paket vilket ställer till nya problem. Men det finns hjälp även där – grepp att vrida med i olika varianter. Även de höga smala mjölkpaketen som öppnas med tvåhandsgrepp finns det hjälp till t ex om man nu har bara en hand att jobba med.

Du kan hitta alla öppnare av olika slag i butiken Vobis Livskvalitet Gotland men också på nätbutiken www.vobislivskvalitet.se

Annonser

Etiketter:

2 svar to “Konsten att öppna ett mjölkpaket”

  1. Ann-Marie Björk Says:

    Hej! Jag har efter en överarmsfraktur endast haft en arm i funktion sedan 6 veckor. Det är DÅ först man förstår att samhället är designat för de som har två armar. Det går ju inte att öppna förpackningar med en arm…det gäller inte bara mjölkförpackningar utan precis allt som är förpackat med 2-3 lager plast och papp.
    Tack till alla de som klurat ut hjälpmedel som är bra och tack gode Gud att det finns de som säljer sådana prylar.

  2. 2010 in review « Vobis Gotland's Blog Says:

    […] Konsten att öppna ett mjölkpaket February 2010 1 comment 3 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: